,Mestká divočina – botanická prechádzka v centre mesta

23. 3. 2024, 9-12:00, Bratisalava – hlavná železničná stanica

 

 

Ahojte, radi by sem vás pozvali na neobvyklú prechádzku Herbárom mesta, zelenou mestskou divočinou priamo v centre mesta. Herbár mesta nie je len prednáška, ale zážitok. Tento kurz je určený pre všetkých, ktorí chcú spoznať tajomstvá a krásu prírody skrytej priamo vo vašom meste. Je určený pre zvedavé deti aj dospelých, ktorí majú chuť pozrieť sa inak na svet okolo. Aj obyčajný zelený trávnik bude pre vás super pestrý. Cieľom je inšpirovať a rozšíriť našu všímavosť a vnímavosť k prírode, ktorá nás obklopuje aj v mestskom prostredí. Kurz je koncipovaný tak, aby bol zaujímavý a pochopiteľný pre každého, bez ohľadu na predchádzajúce vedomosti o botanike a rastlinách.

Čo môžete očakávať?

Stretneme sa na Bratislavskej hlavnej železničnej stanici stanici a čaká nás zážitková prechádzka mestom, počas ktorej objavíme rastliny rastúce a milujúce mestské prostredie. Zastavíme sa na miestach, ktoré obvykle míňame bez povšimnutia a pozrieme sa aké divoké sú.
Čakajú nás ukážky a ochutnávky rastlín (nazbierané vopred v čistom prostredí), ktoré možno považujete za burinu, ale skrývajú v sebe pre mnohých neznáme príbehy a využitie.
Spoznáme, ako môžeme využiť lobodu, pýr, lopúch a mnohé ďalšie nešľachtené rastliny vo vašej kuchyni. Ale dotkneme sa aj tém o meniacej sa prírode, či už vďaka našim neustálim zásahom alebo vďaka meniacej sa klíme. Pozrieme sa na to ako nás môže príroda inšpirovať v tom, aby sme túto zmenu vedeli prijať a vnímať bez strachu a s pochopením.
Sprevádzať vás bude Dodo Dobrík, dizajnér s vášňou pre divoké a nešľachtené rastliny. Prevedie vás svetom mestskej flóry. Od mrlíka bieleho, cez trebuľku voňavú, až po jarné lipové listy – spoznáte rastliny, okolo ktorých možno denne prechádzate bez povšimnutia.

Cena prechádzky je 20 Eur, sumu prosím uhraďte na účet SK68 0200 0000 0018 0611 1951

Stretneme sa na Hlavnej vlakovej stanici a prejdeme centrom.

Prihlásiť sa môžete mailom edit@mayura.sk 
Tešíme sa na vašu účasť a spoločnú inšpiráciu!
Váš Herbár Mesta
Nevyhovuje vám termín, alebo hľadáte kurz pre vás na mieru?
Ak máte záujem o kurz v inom termíne, alebo chcete, aby som prezentáciu prinesol do vašej školy, pre skupinu kamarátov, alebo vašu firmu, napíšte mim správu a rád sa s vami porozprávam oďaších možnostiach.